Wat zijn prohormonen?


Prohormonen zijn verbindingen die qua structuur en eigenschappen vergelijkbaar zijn met testosteron en 19-nortestosteron (nandrolon). Ze zijn natuurlijke voorlopers van geslachtshormonen of kunnen via dezelfde metabole routes in hun analogen worden omgezet. Testosteron is een mannelijk geslachtshormoon; heeft een uitgesproken anabool effect, verhoogt de spiermassa, beïnvloedt het zenuwstelsel, verlicht vermoeidheid en verbetert de algehele toon en stemming.

Simpel gezegd, dit zijn medicijnen die bij inname worden omgezet in testosteron.

Prohormonen winnen aan populariteit in fitness en bodybuilding. Anabolen kopen Dankzij het gebruik van medicijnen slagen atleten erin een positief effect te bereiken bij het aankomen. Reviews tonen aan dat het regelmatig gebruik van designer steroïden geen negatieve gevolgen veroorzaakt. Deze stoffen hebben geen farmacologisch voordeel ten opzichte van anabole geneesmiddelen.

 

Prohormonen of steroïden?

Op dit moment kan het beste prohormoon natuurlijk niet concurreren met effectieve injecteerbare vormen van klassieke anabole steroïden, maar dit is een taak van de lange adem. Opgemerkt moet worden dat nu, om het anabole effect te vergroten, prohormonen gelijktijdig in verschillende vormen worden gebruikt:

   • Sommige basisvormen, meestal gelcapsules, worden met voedsel ingenomen.

   • Andere vormen van poeders of zuigtabletten onder de tong, 30-60 minuten voor de training.

   • Na de training worden speciale maskers en lotions gebruikt om de huid te reinigen voor percutane opname.

En we slagen erin om enkele combinaties van primaire, sublinguale en transdermale vormen te vinden die heel goed werken.

Een ander probleem is hoe de prohormonen in het lichaam te behouden. De lever staat prohormonen in de weg met een bijna ondoordringbare barrière. Vervolgens wordt 80% -90% van de prohormonen uitgescheiden zonder de doelcellen van het spierweefsel te bereiken, waar hun anabole activiteit is gepland. Dus om een effect te krijgen dat vergelijkbaar is met de 5 mg-tabletten van methandrostenolon of stanozolol (17-alpha-methyl anabole steroïden die door de lever gaan en in de bloedbaan terechtkomen), is een dosis pro-hormonen van 100 mg of hoger nodig. Dit probleem werd opgelost na het creëren van gemodificeerde vormen van het beste prohormoon, dat door de lever kan gaan en beschikbaar komt voor perifere spierweefsels, inclusief de 17-alfa-methylgroep.

Kenmerken van prohormonen

Steroïde ontwerpers transformeren in het belangrijkste hormoon wanneer ze worden ingenomen. Er zijn natuurlijke prohormonen, pro-insuline en thyroxine die in het menselijk lichaam worden omgezet in triiodothyronine. Experts en artsen zeggen dat er geen bijwerkingen zijn van medicijnen en dat het menselijk lichaam de stoffen als natuurlijk beschouwt. Het belangrijkste verschil tussen het beste prohormoon en eenvoudige anabole steroïden is dat de stoffen onmiddellijk in hun actieve vorm worden omgezet en beginnen te werken. Juridische steroïden zijn veel effectiever, maar er is een mogelijkheid van negatieve effecten op het lichaam.

Oestrogeen- en testosteronniveaus nemen af met de leeftijd; hetzelfde kan gezegd worden voor prohormonen. Klinische studies hebben aangetoond dat 5 mg per dag voor vrouwen in de menopauze voldoende is, en zelfs 10 mg per dag voor mannen is niet effectief. Regelmatige training verbetert de situatie ook niet. Wetenschappers bleven de medicijnen testen, wat uiteindelijk tot een succesvol resultaat leidde. Voor mannen is een dosering van 20 milligram per dag voldoende om een positief resultaat te bereiken. Prohormonen verhogen testosteron en oestrogeen. Vrouwen die hormoontherapie gebruiken, gebruiken medicijnen tijdens de menopauze.

De beste prohormonen

  • 4-androstenedion wordt omgezet in testosteron. Uit onderzoek blijkt dat de conversieratio niet hoger is dan 6%, wat betekent dat er slechts twintig supplementen worden omgezet in testosteron. De hoge mate van aromatisering, d.w.z. de kans op het ontwikkelen van gynaecomastie, oedeem en andere bijwerkingen, is hoog. Het heeft een hoge androgene activiteit.

  • 4-androstenediol (4-AD) wordt omgezet in testosteron. Conversiefactor 15,76%. Het wordt niet omgezet in oestrogeen. Het heeft een lagere androgene activiteit in vergelijking met 4-androstenedione omdat het niet wordt omgezet in dihydrotestosteron.

  • 19-norandrostenedione wordt omgezet in nandrolon (retabolil). Anabole activiteit is bijna als testosteron. Het wordt niet omgezet in oestrogenen en heeft een lage androgene activiteit.

  • 19-nor androstenediol, het beste prohormoon, wordt ook omgezet in nandrolon. De conversieratio is iets hoger dan die van het vorige prohormoon.

  • 1-androstenediol (1-AD) wordt omgezet in 1-testosteron (dihydroboldenon). Het heeft zeven keer grotere anabole activiteit en twee keer grotere androgene activiteit in vergelijking met testosteron. Bijna volledig omgezet in zijn actieve vorm als het door de lever gaat. Aromatiseert niet (zet niet om in oestrogeen).

  • 1,4-androstadieendion (1,4 AD) wordt omgezet in boldenon. Hoge orale biologische beschikbaarheid. Lage aromatisering tot oestrogeen (50% minder in vergelijking met testosteron). Lage androgene activiteit.

  • 1-testosteron (1-T) lijkt op testosteron. Het heeft een vier keer grotere orale biologische beschikbaarheid in vergelijking met testosteron en wordt niet omgezet in oestrogeen. Het is geen prohormoon.

Prohormonen bij bodybuilding

In de afgelopen twee decennia is het beste prohormoon actief gebruikt door atleten in bodybuilding, powerlifting en andere krachtsporten om de spiermassa en kracht te vergroten. Aanvankelijk was het belangrijkste voordeel van prohormonen hun wettelijke status, aangezien steroïden formeel niet tot anabolen behoren. Niettemin zijn menselijke pro-hormonen de afgelopen jaren vervangen door steroïden en is hun circulatie beperkt.

De constante race van de fabrikant en de controle van de overheid zorgen ervoor dat prohormonen op de markt verschijnen die geen klinische proeven ondergaan. Deze supplementen hebben vaak vrij ernstige bijwerkingen die zwaarder zijn dan klassieke steroïden. Opgemerkt moet worden dat prohormonen de status van levensmiddelenadditief hebben, wat betekent dat de kwaliteitscontrole van deze producten veel lager is dan in het geval van geneesmiddelen.

Prohormonen dringen dieper door in de sport en verdringen klassieke anabole steroïden. Er zijn hier verschillende problemen, maar ook duidelijke voordelen. De problemen liggen aan de oppervlakte en het is onmogelijk om een handvol methandrostenolone-tabletten te vervangen door een combinatie van prohormonen. Maar de methaan- of stanozololtijd is verstreken, ze worden bepaald door dopingcontrole gedurende enkele weken na gebruik, dus het risico om betrapt te worden bij controle buiten wedstrijdverband is erg groot.

Van prohormonen wordt aangenomen dat ze minder giftig en vrijwel onvervalst zijn. Tegelijkertijd worden de gebruikelijke anabole steroïden voortdurend nagemaakt en kunnen nu geverifieerde labels en pakketten niet langer worden vertrouwd. Studies hebben aangetoond dat de eliminatietijd van prohormonen aanzienlijk korter is dan die van conventionele anabole steroïden. Androstenediolen worden na een paar dagen helemaal niet gedetecteerd als het steroïdprofiel niet wordt onderdrukt door overmatig gebruik van anabole steroïden in het verleden.