Uitvaartverzekeringen vergelijken

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is niet verplicht in Nederland. Het is wel verstandig om je te verzekeren tegen de kosten van je uitvaart. Een gemiddelde uitvaart kost tegenwoordig al snel 8.000 euro. Indien je niet verzekerd bent dan zullen jouw nabestaanden voor de kosten van jouw uitvaart opdraaien.


Welke uitvaartverzekering afsluiten?

Bij het afsluiten van een begrafenisverzekering krijg je te maken met meerdere soorten verzekeringen. De twee belangrijkste zijn de kapitaal- en de natura uitvaartverzekering.


Kapitaal en natura uitvaartverzekering

Het verschil tussen beide verzekeringen is dat je bij de kapitaal verzekering een bedrag opbouwt door het betalen van premie wat zal worden uitgekeerd aan jouw nabestaanden. Met dit bedrag kunnen zij jouw uitvaart regelen. Als je liever hebt dat alles van tevoren is geregeld en dat jouw nabestaanden bijna niets te regelen hebben dan is het afsluiten van een natura uitvaartverzekering een betere keuze.


Bij de natura uitvaartverzekering zijn de kosten van de producten en diensten voor jouw uitvaart gedekt. Je kunt ook nooit onderverzekerd raken en alles zal worden geregeld zoals jij dat wenst.


Uitvaartverzekeringen vergelijken

Of je nu een kapitaal- of een natura uitvaartverzekering wilt afsluiten, het is altijd belangrijk om de verzekeringen te vergelijken. Je komt er zo achter welke verzekeraar de voor jou beste uitvaartverzekering aanbiedt. Welke verzekering voor jou de beste is dat hangt van meerdere persoonlijke factoren af.


Bepalende factoren zijn:

Wat is jouw leeftijd?

Wat is je gezondheidstoestand?

Wat zijn je uitvaartwensen?

Heb je kinderen die je wilt mee verzekeren?


Als je de bovenstaande vragen kunt beantwoorden dan kun je de uitvaartverzekeringen vergelijken op voorwaarden en premie.


Neem altijd de tijd voor het afsluiten omdat je de uitvaartverzekering als je het goed doet maar 1 keer in je leven afsluit. Bovendien is dit de enige verzekering waarvan je weet hem ooit te gaan gebruiken.