SEO teksten laten schrijven

SEO teksten laten schrijven

Voor wie actief is het op het gebied van online marketing, weet ook dat het periodiek plaatsen van relevante en kwalitatief hoogwaardige content een essentieel onderdeel is voor succes. Content is immers één van de drie belangrijke pijlers wanneer het gaat om de SEO van onze website. Uiteraard draait het naast goede content ook op de techniek en autoriteit. Door het schrijven van goede kwalitatief ijzersterke content, zal Google je op lange termijn gaan zien als absolute autoriteit, wat wordt beloont met een stijging in de zoekresultaten. Toch is het schrijven van SEO teksten een vak apart. SEO teksten laten schrijven kan dus een verstandige keuze zijn, maar wat zijn de voordelen?


Wat zijn SEO teksten

Wanneer je ervoor kiest je SEO teksten te laten schrijven, dan is het voor de leken handig te weten wat SEO teksten nu eigenlijk zijn. Een SEO tekst is een geoptimaliseerde tekst die gaat over een bepaald onderwerp. Deze tekst is dusdanig opgebouwd, dat Google deze tekst ziet als een aanvulling op de zoekresultaten voor een bepaalde zoekterm, wat ervoor zorgt dat jij met deze tekst hoog in de zoekresultaten komt. Uiteraard komt er veel meer bij kijken dan het enkel schrijven een tekst, maar in grote lijnen werkt het op deze manier.

 

Kosten SEO teksten laten schrijven

SEO teksten laten schrijven is uiteraard niet gratis. Waar we in principe spreken van een investering, wordt het laten schrijven van teksten doorgaans door velen gezien als kosten. Volledig ten onrechte vinden wij! Het laten schrijven van goede content, zorgt voor meer bezoekers wat leidt tot meer conversies. De kosten/investering van een goede tekst kunnen nogal uiteenlopen. Zo kun je SEO teksten laten schrijven voor minder dan 2 cent per woord, terwijl een ander ruim 10 cent per woord vraagt. Het is ontzettend verleidelijk te kiezen voor de goedkoopste, maar wanneer er geen resultaten worden behaalt, dan worden het inderdaad kosten in plaats van een investering.


Het belang van goede content

Goede content is onmisbaar op een succesvolle website of shop. Niet voor niets kiezen steeds meer bedrijven ervoor hun SEO teksten laten schrijven door een professional. Niet alleen scheelt dit enorm veel tijd, maar is ook het rendement vaak een flink stuk hoger. Vooral wanneer het gaat om converterende teksten, is een goede kwaliteit essentieel. Laten we eerlijk zijn, wanneer jij een commerciële tekst leest die je niet weet te overtuigen, dan is de kans vrij klein dat je overgaat tot aankoop.


SEO teksten laten schrijven zorgt voor rust

Het schrijven van een goede tekst kan erg tijdrovend zijn. Wanneer je ervoor kiest dit uit te besteden, zal je merken dat dit zorgt voor een hele hoop rust in je hoofd. Je kunt op basis van vaste afspraken kiezen voor een vast aantal teksten per week, die je vervolgens alleen nog maar zelf hoeft te plaatsen. Op deze manier scheelt het je een hoop tijd en zul je merken dat jij de focus kunt houden voor andere zaken die belangrijk zijn in het bedrijf.