Hoe werkt een kledingbak en waar vind je ze?
kledingbak

Wat zijn de toegestane items om in de kledingcontainer van het Leger des Heils te deponeren?Toegestane items in de kledingcontainer

In de kledingcontainer van het Leger des Heils mogen kledingstukken worden gedeponeerd die schoon, heel en draagbaar zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld shirts, broeken, jassen, schoenen en accessoires zijn.

Verboden items in de kledingcontainer

Niet toegestane items om in de kledingcontainer te deponeren zijn ondergoed, sokken en kapotte kledingstukken. Ook beddengoed, gordijnen en andere textielsoorten zijn niet geschikt voor de kledingcontainer van het Leger des Heils.

Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren?Toegestane items in een kledingcontainer

In een kledingcontainer mogen alleen textielproducten worden gedeponeerd, zoals kleding, schoenen, accessoires en beddengoed. Het is belangrijk dat de items schoon en droog zijn om schimmelvorming te voorkomen.

Niet toegestane items in een kledingcontainer

Het is niet toegestaan om afval, schoenen met ontbrekende zolen, nat textiel of kapotte kleding in de kledingcontainer te deponeren. Ook speelgoed, huisraad en andere niet-textielproducten horen niet thuis in de kledingcontainer.

Waar kan ik gebruikte kleding inleveren

Waar kan ik tweedehands kleding doneren?Waar kan ik tweedehands kleding doneren?

Er zijn verschillende organisaties en winkels in Nederland waar je tweedehands kleding kunt doneren. Denk aan kringloopwinkels, kledingbanken, inzamelingsacties van goede doelen en speciale kledingcontainers op straat. Zo kun je kleding een tweede leven geven en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere wereld.

Wat gebeurt er met mijn gedoneerde kleding?

De gedoneerde kleding wordt vaak gesorteerd en verkocht in tweedehandswinkels of op markten. De opbrengsten komen ten goede aan het goede doel of worden geïnvesteerd in sociale projecten. Soms wordt de kleding ook rechtstreeks gedistribueerd naar mensen in nood, zowel in Nederland als in ontwikkelingslanden. Door kleding te doneren, draag je dus bij aan een betere wereld en help je anderen in nood.Meer info: Textielinzameling

Wat zijn de verboden items om in de kledingcontainer te deponeren?Verboden items in kledingcontainer

In kledingcontainers is het verboden om natte of vervuilde kleding te deponeren, omdat dit kan leiden tot schimmelvorming en het onbruikbaar maken van de kleding voor recyclingdoeleinden.

Andere verboden items

Daarnaast is het niet toegestaan om schoenen, tassen, dekens, knuffels of ander niet-textiel materiaal in de kledingcontainer te gooien, omdat deze items niet kunnen worden gerecycled en het sorteerproces verstoren.

Wat zijn de verboden items om in de kledingcontainer te deponeren